Keri i Lavrov ponovo na vezi

Izvor: B92, 18.Feb.2015, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri i Lavrov ponovo na vezi

Moksva -- Američki državni sekretar Džon Keri i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarali su danas o implementaciji mirovnog sporazuma na istoku Ukrajine.

Keri i Lavrov su istakli značaj direktnog dijaloga dve strane, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

"Njihov razgovor bio je fokusiran na rešavanje ukrajinske krize na osnovu Mera za sprovođenje sporazuma iz Minska - dokumenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usaglašenog 12. februara uz pomoć lidera zemalja Formata Minsk", navodi se saopštenju, javila je ruska agencija Tas s.

Tokom razgovora naglašen je značaj direktnog dijaloga između vlade u Kijevu i snaga samoodbrane nepriznatih Narodnih Republika Donjecka i Luganska.

"Ministar je ukazao na značaj direktnog dijaloga između Kijeva i Donjecka i Luganska, uključujući brzo okončanje oružanih sukoba u području Debaljceva i ponovio obaveze ukrajinske vlasti da sprovede ustavne reforme i obezbedi Donbasu specijalni status", navodi rusko ministarstvo, a dodaje Rojters.

Keri i Lavrov su u telefonskom razgovoru razmotrili raspored mogućih bilateralnih kontakata oko Ukrajine.

Ovo nije prvi put da dvojica zvaničnika telefonom razgovaraju o primirju sklopljenom u Minsku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Keri i Lavrov ponovo na vezi

Izvor: Studio B, 18.Feb.2015

Američki državni sekretar Džon Keri i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarali su danas o implementaciji mirovnog sporazuma na istoku Ukrajine...Keri i Lavrov su istakli značaj direktnog dijaloga dve strane, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova..."Njihov razgovor bio...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.