KRVOPROLIĆE! U Kijevu još 43 mrtvih!

Izvor: Vesti-online.com, 20.Feb.2014, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRVOPROLIĆE! U Kijevu još 43 mrtvih!

Iako je u Ukrajini u sredu uveče dogovoreno primirje, koje su proglasili predsednik Viktor Janukovič i predstavnici opozicije, krv je ponovo potekla ulicama Kijeva - u novim sukobima poginulo je još 43 demonstranata! Dakle, na Dan žalosti u ovoj zemlji situacija ne samo da se nije smirila, nego je ukupan broj poginulih u demonstracijama, koje bismo možda mogli nazvati početkom građanskog rata, povećan na 75!

Jezivi prizori na ulicama Kijeva

Nasilje u Ukrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je ponovo eskaliralo

Mrtvi na sve strane

Opelo nasred ulice

Sveštenici pokušavaju da prekinu ubijanja

 

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič i lideri protesta, koji već tri meseca potresaju zemlju, dogovorili su se u sredu uveče o primirju posle dvodnevnih žestokih sukoba između demonstranata i policije.

 

I taman kad je saopšten novi crni bilans demonstracija - 35 poginulih (do jutros je taj tužni broj iznosio 26), i kad je izgledalo da je situacija pod kontrolom, nemiri su ponovo eskalirali i to katastrofalno - broj mrtvih je povećan na 75.

 

Ukrajinski mediji prenose događaje sa Trga nezavisnosti, što možete pogledati ovde:

 

VIDEO: Ovako ubijaju ukrajinski snajperisti!

 

17:30 - Lekari ukrajinske opozicije izbrojali 70 mrtvih demonstranata. Zvanični podaci za sada su isti – 35 mrtvih.

17: 03 - Vlasti su navele da su demonstranti zarobili 67 policajaca.

16.34 - Vladimir Putin šalje u Kijev predstavnika za posredovanje s opozicijom, i to na zahtev ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča. Putin je posao poverio Vladimiru Lukinu, zaduženog za ljudska prava.

16.30 Poslednji tvit "ja umirem":  Aktivistkinja Olezija Žukovskaja (21), koja je bila u medicinskom timu za pomoć ranjenima, pogođena je snajperskim hicem u vrat. Za sada je živa, a lekari se bore za njen život.

16:10 - Ukrajinske policijske snage naoružane su borbenim oružjem. Minisatar unutrašnjih poslova Ukrajine potpisao je naredbu da se oružje upotrebi u skladu sa zakonom.

15:52 - Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča da što pre prihvati pomoć Evropske unije za dijalog sa opozicijom, saopšteno je u Berlinu, dok su u Kijevu u toku žestoki sukobi.

15:48 - CNN: Više od 100 mrtvih! Oleg Musij, šef medicinske službe demonstranata, izjavio je za CNN, da je u protestima u četvrtak ubijeno najmanje 100 ljudi, dok je više od 500 povređenih. Zvanični broj mrtvih i dalje je 35.

15:19 - Policija se povukla sa Trga

13:51 - Gradonačelnik Kijeva podneo ostavku: Vladimir Makejenko, prvi čovek ukrajinske prestonice, “dao otkaz“ i istupio iz redova vladajuće partije.

13:15- Demonstranti zauzeli zgradu parlamenta, gde je proglašena evakuacija.

13:10 - Broj mrtvih porastao na 35: Raša tudej javlja da je Ministarstvo zdravlja potvrdilo da je broj mrtvih porastao na 35, a da je više od 500 ljudi  povređno.

12:29 - 20 smrti: Oleg Musij, šef medicinske službe demonstranata, izjavio da je u sukobima u četvrtak ujutru poginulo najmanje 20 ljudi. Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine saopštilo da je poginuo i jedan policajac.

12:04 - Demonstranti pucali na kamermana RT: Raša tudej javlja da su demonstranti pucali na kamermana ove stanice, koji je snimao nasilje na centralnom trgu u Kijevu.

11:18 - Ministri EU se sastali sa predstavnicima vlasti i opozicije: Nemačka, Francuska i Poljska poslale izaslanike, očekuje se dolazak ruskog vicepremijera Dmitrija Rogozina.

11:07 - Recepcija hotela na Majdanu pretvorena u kliniku: U holu hotela prekrivenim krvlju lekari pomažu desetinama povređenih, navodi Frans pres.

10:35 Poginulo 17 demonstranata

10:08 Upotrebljen otrovni agens protiv policije: Mere su preduzete da se sazna koja je supstanca u pitanju, potvrdio je portparol ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova Sergej Burlakov.

10:00 - Povređeno najmanje 23 policajaca.

09:51 - Nastavljeni sukobi: Demonstranti bacaju molotovljeve koktele i petarde, a navodno se čuje i vatreno oružje, dok policija koristi vodene topove, šok bombe i gumene metke.

 

Pročitajte još: Nema primirja u Ukrajini

* Ukrajinci ginuli: Zapad bio za nasilje, Rusi uzdržani

* Mig sa zapada za rušenje Ukrajine: Šta košta, neka košta!

* "U Ukrajini izgleda počeo građanski rat"

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

KRVOPROLIĆE! U Kijevu još 44 mrtvih!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Feb.2014, 09:05

Iako je u Ukrajini u sredu uveče dogovoreno primirje, koje su proglasili predsednik Viktor Janukovič i predstavnici opozicije, krv je ponovo potekla ulicama Kijeva - u novim sukobima poginulo je još 44 demonstranata! Dakle, na Dan žalosti u ovoj zemlji situacija ne samo da se nije smirila, nego je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.