Još 7 Ukrajinaca na crnoj listi SAD

Izvor: B92, 20.Jun.2014, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 7 Ukrajinaca na crnoj listi SAD

Vašington -- SAD uvode sankcije protiv još sedam separatističkih zvaničnika u Ukrajini, optužujući ih da predstavljaju "pretnju za mir, bezbednost i stabilnost" te zemlje.

Među separatističkim liderima na crnoj listi SAD nalazi se proruski lider Slovjanska Vjatčeslav Ponomarev i Igor Strelkov koji trenutno upravlja proruskim snagama u tom gradu.

"SAD će nastaviti da preduzimaju mere kako bi odgovarali oni koji deluju u cilju destabilizacije Krima i Ukrajine", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je podsekretar Ministarstva finansija zadužen za borbu protiv terorizma Dajvid Koen.

"Ti pojedinci doprineli su nezakonitom slabljenju legitimnosti vlade u Kijevu, pre svega tako što se samoproklamovali na pozicijama vlasti i raspirujući nasilje i nemire", dodao je on.

Ovim sankcijama, sva potencijalna sredstva tih pojedinaca u SAD su zamrznuta, a svim državljanima SAD zabranjeno je da imaju trgovinske i finansijske odnose sa njima.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sankcije SAD još sedmorici separatističkih lidera u Ukrajini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jun.2014

SAD su najavile uvodjenje novih sankcija protiv još sedam separatističkih lidera u Ukrajini, optužujući ih da predstavljaju "pretnju za mir, bezbednost i stabilnost" te zemlje, saopštio je danas Trezor SAD. Medju separatističkim liderima na crnoj listi SAD nalazi se proruski lider Slovjanska Vjatčeslav...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.