Jacenjuk: Rusija je Ukrajini objavila rat

Izvor: Beta, 02.Mar.2014, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jacenjuk: Rusija je Ukrajini objavila rat

KIJEV, 2. marta 2014. (Beta-AFP) - Novi ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je u nedelju da se Ukrajina nalazi na ivici katastrofe, pošto joj je, kako je rekao, Rusija "objavila rat".

"Ovo je najvisi stepen uzbune. Ovo nije pretnja, ovo je zapravo objava rata mojoj zemlji", rekao je Jacenjuk.

On je pozvao predsednika Rusije Vladimira Putina da povuče oružane snage iz Ukrajine.

Pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << su naoružani ljudi, za koje se veruje da su pripadnici ruskih jedinica, zauzeli kontrolu nad najvaznijim aerodromima u Krimu, Ukrajina je optužila Rusiju za "vojnu invaziju i okupaciju".

Agencija Asošiejted pres je javila da je konvoj sa više stotina pripadnika ruskih trupa u nedelju ujutro krenuo prema Simferopolju, glavnom gradu Krima.

Zvaničnik ukrajinskog Saveta nacionalne bezbednosti Andrej Parubij izjavio je da će Ukrajina mobilisati i rezerviste kako bi osigurala bezbednost i integritet svoje teritorije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.