Jacenjuk: Očekujemo kraj pregovora sa MMF-om

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jacenjuk: Očekujemo kraj pregovora sa MMF-om

KIJEV - U Kijevu očekuju da će se pregovori s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), čija se misija nalazi u Ukrajini, završiti u naredna dva dana, rekao je danas premijer Arsenij Jacenjuk.

Pregovori su komplikovani, rekao je on na proširenoj sjednici vlade i izrazio uvjerenje da će se završiti u toku 48 časova, prenio je Tas.

"Prošle godine smo ispunili sve kriterijume reformi, neophodnih za saradnju s >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << našim investitorima. Ostala su nam samo još neka pitanja, konkretno reforma energetskog sektora", rekao je premijer.

Na osnovu rada misije, vlada će pripremiti projekat izmjene zakona, dodao je on.

Ranije je planirano da misija MMF koja radi u Kijevu, završi posao 11. februara.

Zemlje Grupe sedam (Kanad, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Britanija, SAD)  razmatraju s MMF-om mogućnost davanja pomoći Ukrajini od 40 milijardi dolara, objavio je Rojters u utorak pozivajući se na izvore bliske pregovorima. Navodi se da taj iznos uključuje i ranije predloženih 17 milijardi dolara.

Jedan od dobro upućenih zvaničnika pojasnio je da vlada opšte mišljenje da  ta suma neće biti dovoljna za podršku ekonomije Ukrajine i njen spas od bankrotstva.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.