Isporučivaćemo oružje Ukrajini

Izvor: B92, 02.Dec.2022, 18:29

"Isporučivaćemo oružje Ukrajini"

Bugarska će snabdevati Ukrajinu malokalibarskim oružjem i municijom, a pomoć će se vršiti na osnovu odluke parlamenta, javlja Bugarska telegrafska agencija.

"Ministar ekonomije Nikola Stojanov rekao je u petak da će Bugarska Ukrajini obezbediti malokalibarsko oružje i nešto municije. Rekao je da će se pružanje vojne pomoći zasnivati na odluci parlamenta", navodi Bugarska telegrafska agencija (BTA).

Kako navodi agencija, Stojanov je dodao da pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini neće uticati na borbenu gotovost bugarske vojske.

Prema rečima ministra ekonomije, bugarski ministar odbrane Dimitar Stojanov dao je spisak sposobnosti vojske zemlje i on će biti objavljen u bliskoj budućnosti.

Ranije je Sofia Globe objavio da je bugarski parlament odobrio isporuku oružja Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.