Hvala G7. Krim je Ukrajina

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 09:13

"Hvala G7. Krim je Ukrajina"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zahvalio se liderima država "Grupe sedam" na podršci teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Ukrajinski lider se takođe zahvalio na pozivu Rusiji da povuče trupe sa istočnih granica Ukrajine i Krima.

Zelenski je pozdravio podršku nezavisnosti i suverenitetu Ukrajine, kao i važne reforme u našoj zemlji koje su navedene u saopštenju samita lidera država „Grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sedam“.

"Zahvalan sam liderima Velike Britanije, Nemačke, Kanade, Italije, SAD, Francuske, Japana i EU na kontinuiranoj podršci nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine u njenim međunarodno priznatim granicama, kao i na pozivu agresoru da povuče trupe sa naših istočnih granica i sa Krima. Krim je Ukrajina", naveo je Zelenski, a prenosi Ambasada Ukrajine u Beogradu.

Lideri država "Grupe sedam" u finalnom saopštenju trodnevnog samita u Britaniji takođe naglasili su da je Ruska Federacija strana u sukobu na istoku Ukrajine, a ne posrednik, i obratili se Rusiji sa zahtevom da ponovo preuzme na sebe obavezu prekida vatre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.