Holandija tražila da ćutimo o ruskim raketama

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2016, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Holandija tražila da ćutimo o ruskim raketama"

Predsednik Finske Sauli Ninisto izjavio je da je Holandija tražila od njegove države da ne otkriva ništa o finskim testiranjima raketa "Buk" ruske proizvodnje, sličnih onima za koje se veruje da su oborile avion "Malezija erlajnza" na letu MH17 iznad Ukrajine 2014. godine, prenosi AP.

Agencija navodi da je Ninisto izjavio da je Finska odlučila da potvrdi izvođenje ovih testiranja krajem 2015. nakon što su Holanđani javnosti obznanili finsku ulogu u međunarodnoj istrazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << o obaranju malejzijskog aviona u kojem je poginulo svih 298 ljudi koji su se nalazili u letelici.

AP navodi da Ninisto nije izneo detalje o testovima koji su izvršeni i dodaje da je Finska 1996. počela sa korišćenjem raketnih sistema "Buk" u okviru starog bilateralnog trgovinskog aranžmana sa svojim susedom Rusijom.

AP podseća da istraga na čijem su čelu bili holandski istražitelji tvrdi da poseduje čvrste dokaze da je malezijski avion oboren raketom "Buk" koja je prebačena u istočni deo Ukrajine iz Rusije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.