Granata prekinula struju, 500 rudara zarobljeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Granata prekinula struju, 500 rudara zarobljeno

Gotovo 500 rudara iz najvećeg rudnika uglja na istoku Ukrajine, ostalo je danas zarobljeno pod zemljom pošto je rudarska jama ostala bez električne energije, kada je granata pogodila podstanicu.

Do nesreće je došlo u rudniku uglja Zasjadko u regionu Donjeck koji je pod kontrolom proruskih snaga.

Neimenovani zvaničnik odbrane ministarstva samozvane Donjecke Narodne Republike (DNR) vrlo brzo je potvrdio da je 110 rudara izvađeno iz utrobe zemlje, u prvim minutima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posle nestanka struje, prenela je agencija AFP.

Ruska agencija Sputnik dodaje da je na stotine i dalje ostalo zarobljeno pod zemljom u rudniku u regionu Donjecka, posle minobacačkog granatiranja.

"Oko 12:00 sati minobacačka granata pogodila je električnu podstanicu koja napaja rudnik Zasjadko, gde je tog trenutka bilo 496 rudara pod zemljom", rekao je izvor iz ministarstva za vanredne situacije DNR i dodao da su učinjeni napori da se rudari evakuišu iz rudnika.

Isti izvor nije naveo da li je neko od rudara povređen, dodaje Sputnik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.