Gospodine Zelenski, nastupio je čas

Izvor: B92, 14.Feb.2022, 19:12

"Gospodine Zelenski, nastupio je čas"

Čečenski lider Ramzan Kadirov obratio se stanovnicima Ukrajine i predsedniku Volodimiru Zelenskom.

"Gospodine Zelenski! Prošlo je vreme glupiranja. Nastupio je čas da ispunite svoju dužnost prema sopstvenom narodu kako bi se izbegle nepovratne posledice", napisao je Kadirov na s kanalu na Telegramu, naglasivši da danas, kao nikad, treba ispuniti sporazume iz Minska.

Čečenski lider je podsetio da ni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik Rusije Vladimir Putin ni građani Rusije ne žele eskalaciju situacije.

"Vi, kao garant Ustava i bezbednosti svog naroda i države, obavezni ste da uradite sve što od vas zavisi radi uspostavljanja mira", dodao je on.

Obraćajući se stanovnicima Ukrajine, Kadirov je rekao da voli njihovu zemlju.

"Sa časova istorije SSSR znam da je kolevka ruske državnosti i pravoslavlja Kijevska Rusija. Rusi i Ukrajinci su jedan, slovenski narod, sa zajedničkom istorijom, kulturom, religijom. Nikad neću poverovati da Ukrajinci sebe smatraju delom takozvanog zapadnog sveta sa svim njegovim degenerisanim 'vrednostima' i rusofobnom histerijom", naglasio je Kadirov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.