Gorela je nuklearka, ali Srbi da ne brinu

Izvor: Mondo, 01.Maj.2019, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorela je nuklearka, ali Srbi da ne brinu

Za sve koji se sećaju katastrofe kod Černobilja, a povodom svežeg požara na nuklearnoj elektrani u Ukrajini, oglasila se i nadležna služba u Srbiji.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije saopštio je danas da na teritoriji Srbije nije zabeleženo povećanje jačine doze gama zračenja.

Drama u Ukrajini: Požar u elektrani, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ugašen reaktor

Direktorat je to objavio na svom sajtu, a povodom medijskih napisa u vezi sa požarom na transformatoru u nuklearnoj elektrani Rivne u Ukrajini.

RADIOAKTIVNO: Najveća nuklearka u Evropi "curka"

"Sve do sada izmerene vrednosti jačine doze gama zračenja u Republici Srbiji u skladu su sa varijacijama prirodnog fona zračenja, i odgovaraju lokaciji mernog instrumenta i očekivanim sezonskim fluktuacijama", navodi Direktorat i dodaje da se podaci o merenju jačine gama zračenja ažuriraju na svakih 30 minuta u devet mernih stanica u Srbiji.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.