Golim grudima na patrijarha Kirila

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2012, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golim grudima na patrijarha Kirila

Ukrajinska feministkinja golih grudi i sa pretećim porukama ispisanim na telu, pokušala je da se baci na patrijarha Ruske pravoslavne crkve, Kirila, u znak protesta zbog navodne antiukrajinske politike Kremlja i crkve.

Demonstrantkinja pripada kontroverznoj ukrajinskoj grupi Femen, koja se bori za ženska prava. Ona je uspela da se približi na metar od ruskog patrijarha na kijevskom aerodromu, ali su uspeli da je zaustave bezbednosni čuvari i sveštenici iz Kirilove pratnje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Aktivistkinja je na leđima velikim crnim slovima ispisala "Smrt Kirilu" i uzvikivala je "Kirile, idi u pakao!. Ona je ubrzo pritvorena, ali je puštena kasnije bez podizanja

optužnice.

Patrijarh Kiril je ignorisao metež i nastavio da okupljenim novinarima daje izjavu o svojoj poseti Ukrajini.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.