Fjuri – Usik u klinču u februaru

Izvor: B92, 07.Nov.2023, 00:27

Fjuri – Usik u klinču u februaru

Ukrajinski bokser Aleksandar Usik i Britanac Tajson Fjuri, trebalo je da održe meč 23. decembra u Rijadu.

Britanac je zahtevao odlaganje meča za nekoliko meseci, pošto je nedavno posle deset rundi savladao nekadašnjeg UFC šampiona Kamerunca Frensisa Nganua.

Promoter ukrajinskog boksera Aleksandar Krasjuk, je izjavio da bi meč za ujedinjenje svih titula u teškoj kategoriji trebao da bude održan u februaru.

"Nama je u ugovoru pisalo da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meč biti održan 23. decembra. Medjutim, pobedio je zdrav razum, svi smo videli razlog. Ako borac ne želi da se bori, vi ne možete da ga naterate. Možete da ga tužite, možete da izložite neke argumente. Ali, ako bokser ne želi da se bori, jednostavno ne postoji ništa što može da ga natera da to učini", rekao je Krasjuk za "Boksing njuz".

Fjuri je navodno tražio da meč bude održan u februaru ili martu naredne godine.

"Usik je apsolutno spreman i zna kako da se nosi sa Tajsonom, zbog toga se osećam dosta opušteno u vezi te borbe. Što se tiče novog datuma, već smo ga odredili. Ciljali smo na drugi deo drugog meseca naredne godine. Sledeće nedelje ćemo da objavimo tačan datum. Bar se nadam".

On je istakao da navijači jedva čekaju meč izmedju Usika i Fjurija.

"Navijači postaju nestrpljivi i to sa razlogom. Verujem da ćemo uskoro da dobijemo datum meča, jer mnogi više ne vide Usika i Fjurija kao dva najbolja borca u teškoj kategoriji. Oni gledaju na Usika i Fjurija kao na dva starija boksera, koji se bore zbog novca. Neće da bude iznenadjenje ako oba boksera naredne godine objave kraj karijera", zaključio je Krasjuk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.