FSB: Uhapšeni ukrajinski teroristi na Krimu

Izvor: B92, 29.Maj.2023, 22:55

FSB: Uhapšeni ukrajinski teroristi na Krimu

Dvojica pripadnika ukrajinskog dobrovoljačkog nacionalnog bataljona "Noman Čelebidžihan" uhapšena su na Krimu.

Ovo je saopštila pres služba uprave Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije na Krimu.

"Pripadnici pogranične uprave zadržali su dvojicu stanovnika Razdonjenskog rejona, koji su osumnjičeni da su učestvovali u akcijama u okviru nelegalne oružane formacije 'Krimsko-tatarskog dobrovoljačkog bataljona Noman Čelebidžihan", navodi FSB.

Utvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da su braća rođena 1999. godine i 2000. godine dobrovoljno postala članovi bataljona na teritoriji Ukrajine i učestvovala u protivpravnim akcijama u tadašnjim pograničnim rejonima sa Krimom.

Protiv njih je pokrenut krivični postupak zbog pripadnosti nezakonitim oružanim formacijama i mogu biti lišeni slobode na 15 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.