FOTO: Rasprava o budžetu u Ukrajini završila krvavim glavama!

Izvor: JavneVesti.com, 17.Jan.2014, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Rasprava o budžetu u Ukrajini završila krvavim glavama!

Nasilje s kijevskih ulica danas se preselilo i u parlament – glasanje o budžetu rezultiralo je krvavim obračunom između vladajućih i opozicije.

Međutim, nakon pauze, kad se situacija donekle smirila, državni budžet za ovu je godinu ipak usvojen uprkos pokušaju opozicije da blokira rad Verhovne rade, ukrajinskog parlamenta.
Zanimljivo je da rasprave o budžetu zapravo uopšte nije bilo. Zbog haosa je potpredsjednik parlamenta Igor Kaletnik utvrdio kako nema uslova za raspravu i pokrenuo glasanje, a vladajućih je bilo sasvim dovoljno za usvajanje budžeta.
Stotinjak opozicionih zastupnika je još jučer okupiralo govornicu i stol predsjedništva te je predsjednik Verhovne rade Volodimir Ribak morao sjednicu otvoriti sjedeći na zastupničkom mjestu, a zbrci su pridonijeli i heljda i riža koju su zastupnici pobacali po dvorani.

Blokada govornice i stola predsjedavajućeg se nastavila i danas, ali uprkos pokušajima opozicije vladajući zastupnici su bez rasprave usvojili novi budžet i to po starinski – podizanjem ruku.
Inače, ove sedmice je povrijeđen i jedan od opozicionih lidera, bivši ministar unutarnjih poslova Jurij Lucenko, koji je izvukao deblji kraj u sukobu s policijom tokom protesta koji već sedmicama traju na ulicama Kijeva.


Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na JavneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.