Evromajdan je doveo državu do granice propasti

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 17:03

"Evromajdan je doveo državu do granice propasti"

Marija Zaharova izjavila je da događaji oko "Evromajdana" nisu u Ukrajini doneli demokratiju i progres, već su doveli državu i građane do ivice propasti.

Ona je navela da su u realnosti to bili dobro izrežirani i plaćeni spolja masovni neredi u cilju svrgavanj zakonske vlasti.

" 'Evromajdan' je doveo do dubokog raskola u društvu, represija i borbe protiv neistomišljenika, pomame nacionalizma i neonacizma, pravnog haosa i nihilizma, borbe protiv ruskog jezika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i istorije i potpune degradacije socijalno-ekonomske situacije u zemlji", rekla je Zaharova.

Istakla je i da su neonacisti i te političke snage koje su ih podržavale izvršile državni puč i situaciju saterale u "ćorsokak", ostavljajući zemlju i njene građane na ivicu provalije.

Po njenim rečima, ukrajinski neonacisti ne prekidaju da iz zapadnog oružja granatiraju civile u ruskim regionima.

Zaharova je navela da je prošle nedelje ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, tradicionalno obilazeći evropske prestonice sa ispruženom rukom, potpisao "sporazume o saradnji u sferi bezbednosti" sa Nemačkom i Francuskom, slične onim sporazumima koji su potpisani u januaru između Kijeva i Londona.

Istakla je da je cena zapadnih "garancija" prema Ukrajini dobro poznata.

U februaru 2014. godine su Berlin, Pariz i Varšava „garantovali“ da će Viktor Janukovič i njegovi opozicionari realizovati sporazum, ali oni ništa nisu uradili kako bi se on realizovao.

Zaharova je podsetila da su "u februaru 2015. godine Nemačka i Francuska preuzeli ulogu 'garanta' minskog 'kompleksa mera', ali su ih sahranile sa Kijevom i tako prevarile svetsku javnost."

Zaključila je da Zapad kijevskom režimu "nudi šargarepu", a cilj im je da pretvore Ukrajinu u koloniju bez prava i koriste je kao instrument protiv Rusije i dodala da "njihove garancije ništa ne vrede."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.