DNR: dogovorena procedura razmene zarobljenika

Izvor: Vostok.rs, 20.Sep.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNR: dogovorena procedura razmene zarobljenika

20.09.2014. -

Kijev je potvrdio da će se ostvariti razmena zarobljenika predviđena za 20. septembar, rekla je predstavnica Donjecke Narodne Republike Darija Morozova.

Razmena treba da se ostvari u blizini Donjecka. Pretpostavlja se da će sa svake strane biti islobođeno 40 ljudi. „Ako dovedu više zarobljenika, i mi ćemo više osloboditi“, rekla je Morozova.

Razmena 50 za 50 zarobljenika je dogovarana za 18. septembar ali je otkazana u poslednjem trenutku.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: REUTERS/Marko Djurica    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina: Razmijenjeno po 38 zarobljenika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Sep.2014

Predstavnici Donjecke Narodne Republike i ukrajinska vojska razmijenili su danas po 38 zatvorenika...Razmjena zatvorenika izvršena je u oblasti Konstantinovka, 60 kilometara južno od Donjecka, prenio je Itar tas...Prva grupa od 37 zatvorenika razmijenjena je 12. septembra u blizini Donjecka, pod nadzorom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.