DNR: Oborili smo dva UKR Suhoja

Izvor: B92, 03.Feb.2015, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNR: Oborili smo dva UKR Suhoja

Borci samoproglašene Donjecke Narodne Republike tvrde da su oborili dva aviona tipa "suhoj" (Su-25) ukrajinske vojske.

S druge strane, izvor iz jedinica samoproglašene Luganske Narodne Republike saopštio da je oboren ne avion, kako je prvobitno javljeno, već bespilotna letelica.

"Jedinice protivvazdušne odbrane oružanih snaga DNR danas u 14.25 su oborile dva lovca Su-25, koji su bombardovali pozicije ustanika na severnoj i severoistočnoj periferiji Debaljceva", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio je predstavnik ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin.

Prema njegovim rečima, jedan avion pao je kod naselja Komisarovka na teritoriju koju kontrolišu proruske snage, a drugi kod Černuhina, gde ukrajinske snage pokušavaju da izvrše kontranapad, preneo je Tas.

Ruska agencija prenela je izjavu izvora iz redova ustanika u LNR da je u rejonu Irmina oborena bespilotna letelica.

Ranije je lider LNR Igor Plotnicki rekao da je oboren avion oružanih snaga Ukrajine, čiji se pilot katapultirao.

"Na zemlju su pali ostaci i padobran drone, koji su pogrešno u početku smatrani za pilota", rekao je taj izvor.

Predstavnik LNR na pregovorima Kontakt-grupe o rešenju krize na istoku Ukrajine, Vladislav Dejnego, izjavio je da je Kijev predložio rukovodstvu u Lugansku da se u oblasti Debaljceva - Debaljcevo, Ugljegorsk, Svetlodarsk, Mironovski uvede prekid vatre, kako bi se evakuisalo civilno stanovništvo.

Ujedinjene nacije su saopštile da je u sukobima na istoku Ukrajine poginulo, od aprila prošle godine do sada, najmanje 5.358 ljudi, uključujući 224 civila u protekle tri sedmice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.