Crna Gora: Poštovati suverenitet Ukrajine

Izvor: Blic, 06.Maj.2014, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Poštovati suverenitet Ukrajine

Crna Gora se zalaže za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, rekao je državni sekretar za politička pitanja u crnogorskom Ministarstvu spoljnih poslova i evropskih integracija Vladimir Radulović.

On je pozvao na smirivanje tenzija i deeskalaciju sukoba u istočnoj Ukrajini, kao i na održavanje dijaloga i rešavanje krize isključivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << političkim i diplomatskim sredstvima.

Radulović je učestvovao na Ministarskoj sednici Komiteta ministara Saveta Evrope u Beču, gde je obeleženo 65 godina postojanja ove panevropske organizacije.

On je, govoreći o krizi u Ukrajini pozvao na poštovanje međunarodnog prava i međunarodno preuzetih obaveza.

"Konstatovao je da nas upravo ukrajinska kriza, njeni uzroci i reperkusije, opominju da se suočavamo, ne sa krajem, već sa povratkom istorije", saopšteno je iz Ministarstva.

Inače, ključna tema sesije, kojom je predsedavao austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc, bio je izveštaj Generalnog sekretara SE Torbjorna Jaglanda "Vrednosti Saveta Evrope i stabilnost u Evropi: tekući izazovi", a dominantna tema konferencije bila je situacija u Ukrajini, preneli su crnogorski mediji.

Radulović se osvrnuo i na napredak koji je Crna Gora postigla u evropskim i evroatlantskim integracijama i preneo očekivanja da će Samit NATO u Velsu doneti novi i značajan iskorak ka članstvu Crne Gore u NATO.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Savet Evrope i Rusija: Mučno traženje kompromisa

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2014, 17:49

07.05.2014. -..Odnosi Saveta Evrope koji obeležava 65. godina postojanja i Rusije koja je stupila u njega 1996. godine uvek su bili složeni. Rusko-gruzijski konflikt, poštovanje ljudskih prava, slučaj JUKOS-a koji je odjeknuo u javnosti, aktualna kriza u Ukrajini nisu im dodali povernje. Tačnije,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.