Izvor: Večernje novosti, 27.Maj.2014, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro mrtvih u granatiranju Slavjanska

SLAVJANSK - Četiri osobe su ubijene, a jedna je ranjena tokom neprestanog granatiranja ukrajinskog grada Slavjanska, javila je danas agencija Itar tass. Agencija prenosi da je od sinoć grad bio zasut granatama iz artiljerijskog naoružanja, a ukrajinska vojska je, takođe, pucala iz lakog automatskog oružja. Žrtve su pronađene u blizini kratera nastalih od ispaljenih granata. Neimenovani predstavnik slavjanske narodne milicije je potvrdio broj žrtava i dodao da bi broj ubijenih i ranjenih mogao da raste. Ista agencija navodi da je situacija u gradu Donjecku jutros mirna uprkos najavi ukrajinskih snaga bezbednosti da će u zoru započeti novu operaciju. Pucnjava i borba oko prevlasti nad glavnim aerodromom "Sergej Prokofjev" u Donjecku trajala je juče čitav dan, a proruske snage tvrde da je 30 ljudi ubijeno u dramatičnom okršaju sa ukrajinskom vojskom. Neimenovani izvor je naveo da su tela nastradalih dopremljena u bolnicu, prenosi AP. U noći između nedelje i ponedeljka proruske snage su došle na aerodrom i zahtevale su od ukrajinskih trupa da ga napuste. Posle okršaja koji je usledio, ukrajinska vojska je žestoko odgovorila, upotrebivši helikoptere i borbene letelice. Proruske snage tvrde da su uspele da obore dva helikoptera ukrajinske vojske i da preuzmu kontrolu nad aerodromom. Reč je o drugom po veličini aerodromu u celoj Ukrajini, a od prvenstvenog značaja je za vazdušni saobraćaj za istočne oblasti - Donjeck, Zaporožje, Lugansk i Harkov. Očekuje se da bi u toku dana trebalo da se normalizuje rad u toj vazdušnoj luci, navodi Itar tass.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Četvoro mrtvih u granatiranju Slavjanska, u Donjecku mirno

Izvor: BKTV News, 27.Maj.2014

Četiri osobe su ubijene, a jedna je ranjena tokom neprestanog granatiranja ukrajinskog grada Slavjanska, javila je danas agencija Itar- tass.. Agencija prenosi da je od sinoć grad bio zasut granatama iz artiljerijskog naoružanja, a ukrajinska vojska je, takođe, pucala iz lakog automatskog oružja.Žrtve...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.