Čavušoglu: Rat u Ukrajini okončati diplomatskim putem

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 18:43

Čavušoglu: Rat u Ukrajini okončati diplomatskim putem

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da je ukazao na potrebu okončanja sukoba u Ukrajini diplomatskim putem.

Kako navodi TASS, usred zapadnih isporuka vojne pomoći Ukrajini, Turska se više puta nudila da posreduje u pregovorima između Moskve i Kijeva, kao i da je Turska ila domaćin konsultacija ruske i ukrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delegacije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je izjavio da je Rusija uvek bila spremna da rešava pitanja za pregovaračkim stolom.

Kako navodi ruska agencija, ukrajinski zakoni zabranjuju predsedniku zemlje da se uključi u dijalog sa Moskvom, a zapadne zemlje ne žele da dozvole Kijevu bilo kakvu fleksibilnost, te Peskov u tom kontekstu navodi da nema izgleda za razgovore sa Ukrajinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruski i turski ministri spoljnih poslova razgovaraće o strateškim projektima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2023, 07:20

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu razgovarace danas i sutra o izgradnji nuklearne elektrane Akuju i radu gasovoda Turski tok, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.