Bez primirja u Ukrajini, granatiran centar Harkova

Izvor: OkRadio.rs, 01.Mar.2022, 13:26

Bez primirja u Ukrajini, granatiran centar Harkova

Pet dana od početka ruske vojne operacije u Ukrajini, održana je prva runda pregovora između Rusije i Ukrajine radi zaustavljanja borbi. Ukrajinski mobilni operateri blokirali su pozive ka Rusiji jer, kako tvrde, komunikacija je jedan od ključnih elemenata ratovanja. EU i SAD nastavljaju da prikupljaju vojnu pomoć za Ukrajinu i pooštravaju sankcije prema Rusiji. U Njujorku vanredno zaseda Generalna skupština UN. Pregovori dve delegacije održani su u Gomeljskoj oblasti u Belorusiji bez konkretnih rezultata, ali su se pregovarači dogovorili da razgovore nastave narednih dana na poljsko-beloruskoj granici.   Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisao je zvanični zahtev da se ta zemlja pridruži Evropskoj uniji.   Zelenski...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Evropska Unija,   Nju Jork

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Raketni napad na centar Harkova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Mar.2022

Projektili ruske vojske pogodili su centar Harkova, na istoku Ukrajine. Drugi po veličini grad u zemlji prebrojava civilne žrtve, tvrde lokalni zvaničnici i pozivaju zapad na strožije sankcije protiv Rusije. Zvanična Moskva tvrdi da ne gađa civilne, već samo vojne ciljeve.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.