Berbok o isporuci oružja: Razbijamo glavu

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 00:12

Berbok o isporuci oružja: "Razbijamo glavu"

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok danas je izjavila da Nemačka još uvek razmatra da li da Ukrajini isporuči oružje dugog dometa.

"Naravno, sve (što se tiče vojne podrške) što mi isporučujemo je premalo", rekla je ona na konferenciji za novinare nakon nenajavljene posete Ukrajini, preneo je Rojters.

"Razbijamo glavu, posebno tokom protekle godine, o pitanju kako isporučiti više, uključujući i dalekosežne sisteme naoružanja", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekla je ona na skupu kojem je prisustvovao i njen ukrajinski kolega Dmitro Kuleba.

"Potpuno je razumljivo da ljudi u Ukrajini kažu potrebno nam je više svega", rekla je Berbok. Ukrajinski lideri traže od svojih zapadnih kolega da im isporuče nove sisteme naoružanja, pre svega rakete dužeg dometa za gađanje iza ruskih linija, kao što su američki ATACMS i nemačke krstareće rakete Taurus, piše Rojters.

Nemački poslanici su u četvrtak odobrili dalju vojnu podršku Ukrajini, uključujući sisteme dugog dometa, ali su odbacili poziv opozicije da se Taurus isporuči Kijevu. Nemački zvaničnici su naveli zabrinutost da bi rakete mogle da dovedu do eskalacije rata unutar ruske teritorije i da bi se na to moglo gledati kao na direktniju nemačku umešanost u sukob.

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačka ministarka spoljnih poslova: Razbijamo glavu zbog pitanja kako da Ukrajini isporučimo više oružja

Izvor: Blic, 25.Feb.2024

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok danas je u ukrajinskoj crnomorskoj luci Odesa izjavila da Nemačka još uvek razmatra da li da Ukrajini isporuči oružje dugog dometa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.