Izvor: RTS, 21.Sep.2022, 18:12

Bajden: Jedino je Rusija želela rat

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da je "Rusija bestidno prekršila suštinske principe povelje Svetske organizacije brutalnim i nepotrebnim ratom" u Ukrajini.
U obraćanju na sednici Generalne skupštine UN on je dodao da "niko nije pretio Rusiji, kao i da je jedino ona želela rat, kao i da je u pitanju rat jednog čoveka", preneo je Rojters.

Bajden je istakao i da je cilj rata da potpuno uguši pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ukrajine da postoji kao država i kao narod.
Predsednik SAD je rekao da bi zbog izveštaja o ruskom zlostavljanju civila u Ukrajini "trebalo da vam se sledi krv".
On je, takođe, kazao da nove nuklearne pretnje ruskog predsednika Vladimira Putina Evropi pokazuju "nepromišljeno zanemarivanje" odgovornosti njegove nacije kao potpisnice Ugovora o neširenju nuklearnog oružja.
Bajden je naveo da se nuklearni rat ne može dobiti i da se nikada ne sme voditi.
"Bićemo solidarni protiv ruske agresije. Tačka", naglasio je Bajden.
On je kritikovao Rusiju zbog zakazivanja, kako kaže, "lažnih referenduma ove nedelje na teritoriji koju je nasilno zauzela u Ukrajini".
Bajden je pozvao sve nacije, bilo da su demokratije ili autokratije, da se izjasne protiv ruske "invazije" i da podrže napore Ukrajine da se odbrani.
On je govorio i o posledicama koje je ruska "invazija" izazvala na snabdevanje hranom u svetu, obećavši 2,9 milijardi dolara globalne pomoći za dopremanje hrane – za rešavanje nestašice izazvane ratom i posledicama klimatskih promena.
Bajden je pohvalio posredovanje UN za stvaranje koridora za izvoz ukrajinskog žita morskim putem i pozvao da se sporazum nastavi uprkos sukobu koji je u toku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"VERUJEM DA JE DOŠLO VREME..." Bajdenov govor u UN podigao veliku prašinu: Zagrmeo na Rusiju, pa spomenuo i NUKLEARNO oružje

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2022

Američki predsednik Džozef Bajden danas je izjavio da je Rusija bestidno prekršila suštinske principe povelje Svetske organizacije "brutalnim i nepotrebnim ratom" u Ukrajini...U obraćanju na Generalnoj skupštini UN on je dodao da niko nije pretio Rusiji, kao i da je jedino ona želela rat, kao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.