Ambasada Srbije u Kijevu će pomoći srpskim prevoznicima

Izvor: RTS, 12.Dec.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Srbije u Kijevu će pomoći srpskim prevoznicima

Ambasada Srbije u Kijevu upoznata je sa slučajem na graničnom prelazu "Đakovo" između Ukrajine i Rumunije gde su se sukobili srpski i ukrajinski prevoznici zbog neadekvatnog tretmana ukrajinskih carinskih organa prema srpskim prevoznicima.
Ambasada preduzima mere iz svoje nadležnosti kako bi srpskim državljanima obezbedila zaštitu i pomoć, navedeno je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ambasada je, kako se navodi, u stalnom kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova Ukrajine, kao i lokalnim policijskim organima i preduzima mere iz delokruga svoje nadležnosti kako bi pružila konzularnu zaštitu i pomoć državljanima Srbije.
Šestorica srpskih kamiondžija su noćas oko jedan sat posle ponoći pretučena na graničnom prelazu Đakovo - Halmeu, a prema pisanju medija, njih su pretukli ukrajinski vozači šlepera, koji su dok su ih tukli uzvikivali: "Ovo je Ukrajina".
Ambasada Srbije u Rumuniji ranije je saopštila da nije zvanično obaveštena o tome, a Tanjugu je u ambasadi rečeno da se incident dogodio na ukrajinskoj strani granice.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Oglasila se ambasada Srbije u Kijevu: Upoznati smo sa incidentom u Ukrajini, pomoći ćemo srpskim kamiondžijama

Izvor: Blic, 12.Dec.2019

Ambasada Srbije u Kijevu upoznata je sa slučajem na graničnom prelazu "Ðakovo" između Ukrajine i Rumunije gde su se sukobili srpski i ukrajinski prevoznici zbog neadekvatnog tretmana ukrajinskih carinskih organa prema srpskim prevoznicima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.