Izvor: Novine novosadske, 06.Nov.2012, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladajuća većina u Novom Sadu se ne menja

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov demantovala je danas tvrdnje medija o tome da će deo odbornika te stranke preći u Ujedinjene regione Srbije (URS), a potom postati deo vladajuće većine u novosadskom parlamentu.
“Niko od nas nema nameru da odustaje od programa ne bismo li ostali na vlasti i ne bismo li pomogli onima koji nisu prešli cenzus da postanu deo gradskog parlamenta”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << kazala je Jerkov, koja je na konferenciju za novinare došla sa ostalih 11 odbornika LSV u Skupštini Grada.
“Želimo da stavimo tačku na priče koje kolaju. Ostajemo celi, ostajemo dosledni programu s kojim smo izašli na izbore. Nijedan od odbornika LSV neće pomoći da se ojača vlast u Novom Sadu koja ne radi u korist građana”, kazala je Jerkov.
Ocenila je da ukoliko aktuelna većina u Skupštini Grada ostane na vlasti, onda se može očekivati “devastacija Novog Sada”.
“Novi Sad možda jeste grad u kojem oni koji su izgubili na izborima postaju vlast, ali neće biti grad u kojem oni koji nisu prešli cenzus, postaju deo gradske skupštine i gradske većine. To se neće desiti uz pomoć odbornika LSV”, poručila je Jerkov.
Ona je upitala SNS i Demokratsku stranku Srbije zašto su, kada su septembra preuzeli vlast, odustali od optužbi na račun Romske demokratske stranke (RDS) koju su juna optužili da je kupovinom glasova prešla cenzus i ušla u gradski parlament.
“Neka se istraži priča o RDS do kraja. Zašto se odustalo od toga? To je trgovina glasovima i poverenjem građana”, ukazala je Jerkov.
Dodala je da LSV neće biti u vlasti u Novom Sadu sa Milošem Vučevićem iz SNS, kao gradonačelnikom.
Član predsedništva URS-a Slobodan Maraš tvrdi da nije bilo kontakata sa odbornicima Lige i dodaje da je vest o navodnom preletanju skretanje teme sa važnijih činjenica.
Ujedinjeni regioni Srbije, predvođeni bivšom gradonačelnicom Majom Gojković, u Novom Sadu nisu prešli cenzus. Ipak nakon formiranja vlasti na republičkom nivou pojavile su se i spekulacije da bi URS kupovinom pojedinih odbornika-preletača mogla da uđe u gradski parlament.
Te spekulacije demantovao je i aktuelni gradonačelnik iz redova naprednjaka Miloš Vučević.
Izvor: Beta, RTV

Nastavak na Novine novosadske...






Povezane vesti

Jerkov: Odbornici LSV jedinstveni

Izvor: Kurir, 06.Nov.2012

Nijedan naš odbornik neće ni na koji način pomoći da se ojača gradska vlast, rekla portparolka stranke..NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov rekla je danas da cela odbornička grupa te stranke u Skupštini grada Novog Sada ostaje jeidnstvena, čime želi,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.