URS: Ubrzo o decentralizaciji

Izvor: B92, 14.Okt.2013, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Ubrzo o decentralizaciji

Beograd -- Poslanički klub URS u narednih mesec dana predaće Skupštini set od četiri zakona koji će omogućiti sprovođenje decentralizacije u praksi, saopštili su Regioni.

Potpredsednica URS i predsednica resornog odbora za regionalni razvoj, lokalnu samoupravu i decentralizaciju URS Verica Kalanović objasnila je, na sednici Predsedništva, da će Zakon o direktnom izboru gradonačelnika i Zakon o direktnom izboru odbornika omogućiti da se "biraju ljudi koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imenom i prezimenom preuzeti odgovornost".

"Zakon o teritorijalnoj organizaciji će omogućiti širenje broja gradova, čime će se omogućiti njihov brži razvoj“", ocenila je Kalanovićeva.

U tom paketu biće i Zakon o naknadama koji bi zaštitio povredu od uvođenja novih nameta i sa druge strane omogućio da se pravičan deo prihoda od naknada na prirodna bogatstva koji se već naplaćuje slije u gradove i opštine, a ne samo u republički budžet, zaključeno je na sednici Predsedništva URS.

"Mere koje je ponudila Vlada ne rešavaju problem birokratije i ne stvaraju uslove za privlačenje investicija. Nove mere, povećanje PDV-a na hranu i smanjenje plata neće doneti više posla građanima Srbije, ni pospešiti privredni rast", istakao je predsednik URS Mlađan Dinkić.

On je, na sednici Predsedništva, poručio da URS ima rešenja za te probleme, ali da želi da čuje i mišljenje građana.

"Zato u narednom periodu svi funkcioneri stranke treba da izađu na teren, direktno razgovaraju sa građanima i otvore dijalog sa sindikatima i udruženjima poslodavaca", rekao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.