URS, LDP i SNS prekršili zakon?

Izvor: B92, 01.Dec.2011, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS, LDP i SNS prekršili zakon?

Beograd -- Agencija za borbu protiv korupcije i dalje proverava da li su LDP, SNS i URS prekršili Zakon o finansiranju političkih aktivnosti, pišu Novosti.

Agencija proverava da li su partije koje su početkom novembra organizovale velike stranačke skupove prekršile ovaj zakon, potvrdila je za Novosti Zorana Marković, direktorka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Agencije za borbu protiv korupcije.

Dopis iz agencije je poslat na adrese URS, SNS i LDP. Pošto je prvo pismo stiglo u URS, i to 24. novembra, rok se računa od tog datuma i ističe sledeće nedelje.

Prema rečima Bojana Bajčete, izvršnog direktora URS, Agencija im je tražila samo specifikaciju troškova i oni će je dostaviti najkasnije u utorak:

"Dostavićemo dokaz da je sve plaćeno sa računa G 17 plus, kao i fakture o zakupu ”Arene”, troškovima obezbeđenja, osiguranja, hitne pomoći, materijala, razglasa, snimanja, SOKOJ-a i OFS (za autorska prava). Sve ukupno, skup je koštao oko 5,5 miliona dinara, a avansno je plaćena samo ”Arena”, čija je cena ista kao i kad je zakupe muzičari - 27.500 evra.”

U centralu naprednjaka, koji su 12. novembra organizovali skup u beogradskoj Hali sportova, nikakav dopis i dalje nije stigao. Po rečima Vladimira Cvijana, člana Predsedništva SNS, oni podržavaju da Agencija radi svoj posao, ali su skeptični kad je u pitanju njena ”objektivnost i neselektivnost.”

U LDP-u nisu bili raspoloženi da komentarišu dopis Agencije, ali su ranije negirali da su prekršili zakon.

Zakon, inače, zabranjuje partijama da šalju predizborne poruke ili da predstavljaju buduće funkcionere pre zvaničnog starta kampanje. U slučaju kršenja propisa slede prekršajne prijave. Ukoliko se ispostavi da nekome dopis nije stigao u roku, Agencija će dopis ponoviti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS, LDP i URS prekršili izborna pravila?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2011

Agencija za borbu protiv korupcije i dalje proverava da li su LDP, SNS i URS prekršili Zakon o finansiranju političkih aktivnosti, piše beogradska štampa...Agencija proverava da li su partije, koje su početkom novembra organizovale velike stranačke skupove, prekršile ovaj zakon, potvrdila je za...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.