URS: Formirati opštinu Bežanija

Izvor: B92, 18.Mar.2012, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Formirati opštinu Bežanija

Beograd -- Nosilac liste Ujedinjenih regiona Srbije za Beograd Zoran Stanković ocenio je da je neophodno formirati opštinu Bežanija.

"Formiranjem nove opštine stiču se uslovi da se otvori i Dom zdravlja što znači da će, umesto da putuju do Novog Beograda, stanovnici Bežanijske kose u svom komšiluku imati pedijatra, ginekologa i sve ostale službe. Na taj način olakšaćemo pre svega lečenje deci i trudnicama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i svima onima kojima je lekar potreban", rekao je Stanković na pijaci Bežanijska kosa.

U saopštenju URS navodi se da je zamenik predsednika Regionalnog odbora URS Beograda Miroslav Rajlić podsetio je da je ta politička grupacija predala inicijativu sa više od 128.000 potpisa gradjana za izmenu Statuta grada kojom se predlaže formiranje novih sedam opština.

"Novi Beograd ima 250.000 stanovnika što je krajnje nefunkcionalno i tu nešto mora da se promeni", te bi formirnje nove opštine Bežanija značilo velike uštede za gradjane, a državi uštedu, ocenio je on.

U saopštenju se dodaje da su se predstavnicima URS na pijaci na Bežanijskoj Kosi pridružili i članovi Udruženja gradjana "Pokret za Bežaniju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.