URS: Đilasa hvata nervoza

Izvor: Press, 17.Jan.2013, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Đilasa hvata nervoza

"Očigledno je da Dragana Đilasa hvata velika nervoza. Možda ona potiče od najavljene unakrsne provere imovine i prihoda, možda ima neki drugi uzrok, ali svakako još jednom je potvrđeno da njega lično i DS pogađa kad god se govori istina", naveo je portparol URS-a Marko Selaković. Kako se dodaje u izjavi dostavljenoj medijima, Mlađan Dinkić je ostavio suficit u budžetu, a vlada DS-a je dovela Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << do ivice bankrota.

"Izgleda da je Đilasa pored nervoze uhvatila i amnezija pa je zaboravio da je vlada DS, dok je Dinkić dovodio Fijat, Falke, Juru, bezglavo zaduživala zemlju. Javni dug Srbije je u prethodne četiri godine skoro udvostručen", istakao je Selaković. On je dodao da će od 4, 5 milijarde koje Đilas pominje čak dve trećine biti iskorišćeno za vraćanje dugova koje je, kako napominje, napravila vlada DS-a plaćajući pritom basnoslovne kamate.

"Jedna činjenica je nepobitna - vladu u Srbiji ne bira Đilas nego narod", poručio je Selaković. Građani su, napominje on, na izborima rekli svoje i mi nastavljamo da radimo jer želimo da pokrenemo sve regione Srbije, da približimo Srbiju Evropi, da probudimo srpsku privredu, i stvorimo stabilnu i ozbiljnu državu "Mnogo je važnije od lažne slatkorečivosti i kontrole medijskog prostora da se problemi rešavaju i da se stvari nazovu pravim imenom. Mi to zaista i radimo i ne bojimo se otvoreno da kažemo da se neko šlihta. Možda se to nekome ne dopada, ali to je i dalje istina", zaključio je portparol URS-a.

Đilas je ranije u izjavi medijima poručio građanima da glasajući za DS glasaju za to da lider URS i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić nikada više ne bude član Vlade Republike Srbije i ocenio da će u ovoj vladi Dinkić sa 4,5 milijarde novih zaduženja Srbiju dovesti do istorijske prezaduženosti. Dinkić je juče za RTS izjavio da "opozicija plasira tezu da će biti izbora kako bi eventualno uskočili u neku novu koaliciju sa SNS" i rekao da mu je "degutantno" kada čuje Đilasa kako se "šlihta (Aleksandru) Vučiću".

Nastavak na Press...






Povezane vesti

URS: Đilas u panici zbog kontrole prihoda i imovine

Izvor: Kurir, 17.Jan.2013

Čelnika DS razbesnele Dinkićeve reči da se „šlihta“ Vučiću, pa mu je poručio da će biti isteran iz Vlade. Iz URS mu odgovaraju da se unervozio zbog istraga..BEOGRAD - Fajt!..Lider URS Mlađan Dinkić žestoko je zaratio sa čelnikom DS Draganom Đilasom, za koga je pre dva dana rekao da se...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.