URS: DS oboleo od amnezije

Izvor: RTS, 13.Jan.2013, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: DS oboleo od amnezije

Prethodna vlada koju je predvodio DS zadužila je zemlju po basnoslovnim kamatama i sada duguje građanima objašnjenje na šta je potrošen novac od zaduživanja Srbije, saopštio URS.

Vlada koju je vodila Demokratska stranka dovela je zemlju do rasula i ruba bankrota, i prethodnih godina ta stranka zadužila je zemlju po basnoslovnim kamatama i sada duguje građanima objašnjenje na šta je potrošen novac od zaduživanja Srbije, saopštili su jedinjeni regioni Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Svi koji su spremni da ulažu u Srbiju, a da pri tom ne podrivaju nacionalne interese, prijatelji su naše zemlje, ocenio je portparol Ujedinjneih regiona Srbije Marko Selaković i naglasio da samo kroz zdrave investicije možemo da pokrenemo fabrike, zaposlimo ljude i izgradimo infrastrukturu.

"Ne treba stvarati partnerstva samo sa zemljama EU, treba se okrenuti i ka Rusiji, zemljama Bliskog istoka, Kini", naveo je Selaković.

Selaković je istakao predugovore koje Mlađan Dinkić potpisuje u UAE, ugovore koje je Verica Kalanović potpisala sa Kinezima i aktivnosti Suzane Grubješić koja svakodnevno razgovara sa ljudima iz EU.

Reagujući na saopštenje DS-a, u kojem se ocenjuje da Ministarstvo finansija i Vlada Srbije zadužuju zemlju po nepovoljnim uslovima, URS navodi da Srbija mora da vraća dugove koje je napravila DS, i da je ta stranka zadužila zemlju za novih sedam milijardi evra, plaćajući "basnoslovne kamate".

"Veliki deo budžeta troši se da bi se vraćali dugovi i plaćale kamate na milijarde koje je DS potrošio na sopstveni marketing", navedeno je u saopštenju URS-a i istaknuto da je jedini kapitalni projekat za Srbiju u prošloj vladi bio "Fijat" i da je taj projekat omogućio Mlađan Dinkić.

URS u saopštenju navodi da se nastavlja politika laganja i obmana, te da je Dinkić je pre šest godina ostavio DS-u suficit od dva odsto a zatekao deficit od sedam procenata u državnoj kasi.

URS navodi da je zaprepašćen saznanjem da je DS, koja je godinama upravljala svim polugama u Srbiji, "obolela od ozbiljne amnezije".

"Vlada DS-a dovela je Srbiju do rasula i ruba bankrota. Ista ta stranka, koja je uvela Srbiju u recesiju, sada napada URS i ovu vladu što realizuje projekte koji su prioritet za državu i građane. Neverovatno je da DS smetaju i pokretanje privrede, i izgradnja infrastrukture", piše je u saopštenju.

U saopštenju se takođe navodi da su članovi URS-a sprečili bankrot, stabilizovali javne finansije, da pokreću privredu i grade infrastrukturu.

"Da su ljudi iz DS-a trošili više vremena na rad, a manje na marketing tokom prethodnih godina, Srbiji i građanima bilo bi neuporedivo bolje. Ovako, moramo najpre da ispravimo greške i otklonimo štetu koju je ovoj državi nanela vlada DS-a. I u tome ćemo uspeti, jer imamo podršku građana za naš rad i rezultate", navode u URS-u.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.