Tadić grdno greši, sa mnom uvek zna na čemu je

Izvor: Blic, 03.Apr.2011, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić grdno greši, sa mnom uvek zna na čemu je

BEOGRAD - Ujedinjeni regioni Srbije počeli su prikupljanje potpisa za narodnu peticiju, čiji je cilj decentralizacija Srbije, ukidanje dominacije partijskih centrala, vraćanje imovine opštinama, kao i pravednija raspodela novca od poreza u korist gradova i opština. Naš dugoročni partner je DS ukoliko iskreno poštuje i sprovodi Đinđićeve ideje

Lider URS >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mlađan Dinkić u razgovoru za „Blic” kaže da ni posle godinu dana nema jasan odgovor od partnera iz vladajuće koalicije u vezi sa ovom inicijativom i da je zbog toga sada rešio da traži podršku građana jer, po njegovoj oceni, „ova vlada mnogo priča o narodu, a premalo radi za njega”.

- Očekujemo masovnu podršku građana, ići ćemo od grada do grada, od kuće do kuće. Kad prikupimo potpise za peticiju podnećemo je Skupštini zajedno s predlozima zakona koji omogućavaju njeno sprovođenje i videćemo kako će se ona izjasniti, tj. da li je Skupština stvarno narodna kao što joj piše u nazivu – kaže Dinkić.

Kakva su vaša očekivanja, koliko ljudi će to podržati?

Ako su naprednjaci za dva meseca sakupili 300.000 potpisa, verujemo da ćemo mi u tom roku sakupiti više od njih. Decentralizacija je životno pitanje. Naš predlog je da gradovima i opštinama ostane dvostruko više novca od poreza na plate nego danas. Da se taj novac iskoristi za poboljšanje kvaliteta života građana koji su ga i zaradili, a ne da se odliva u republičku kasu.

Opširnije u štampanom izdanju.

Povezane vesti: Dinkić: Spremni smo da izađemo sami na izbore Čedomir Jovanović: Hoćemo sa DS-om samo ako se oslobode parazita Vlada bi mogla da ima 15 resora Dinkić podržava Dačića za premijera

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.