Konstituisana SO Zvečan

Izvor: RTS, 30.Maj.2012, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstituisana SO Zvečan

Skupština opštine Zvečan konstituisana na osnovu rezultata lokalnih izbora 6. maja, a čijem organizovanju se protivila Vlada Srbije. Sednicu napustili odbornici URS-a.

U Zvečanu, gde su 6. maja uprkos protivljenju vlasti u Beogradu, održani lokalni izbori konstituisana je Skupština opštine.

Za predsednika Skupštine opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izabran je Momčilo Gvozdić iz SPS-a, za zamenika Dobrosav Dobrić iz SRS-a, dok je novi sekretar Nataša Radović.

Prethodno su verifikovani mandati 27 odbornika. Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je ranije novinarima da će na sednici, posle verifikovanja mandata i izbora, biti reči o sudbini barikade u Rudaru.

Reagujući na najave o nepriznavanju lokalnih izbora održanih 6. maja u opštinama Zvečan i Zubin Potok i o uvođenju privremenih uprava od strane Vlade Srbije, Gvozdić je rekao da bi to značilo gašenje srpskih institucija na ovom prostoru.

Današnju sednicu SO Zvečan napustili su odbornici Ujedinjenih regiona Srbije.

Predsednik opštinskog odbora URS u Zvečanu Stojanka Petković, kao razlog za napuštanje sednice, navela je to što su neke od njenih kolega odbornika, navodno vređale nju i njenu stranku nakon što su održani izbori u Zvečanu.

Konstitutivna sednica skupštine opštine održana je danas i u Zubinom Potoku.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović rekao je ranije da će nova Vlada Srbije odmah nakon konstituisanja preuzeti obavezu formiranja opštinskih veća u opštinama na Kosovu i Metohiji kojima je istekao mandat.

Ivanović je rekao da u većini opština na Kosovu Srbija nema legalne organe vlasti i da će zbog toga Vlada po konstituisanju preuzeti na sebe obavezu da u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi formira privremena veća u tim sredinama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.