Kalanović: Konvencija URS 29. maja

Izvor: S media, 16.Maj.2011, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalanović: Konvencija URS 29. maja

Ujedinjeni regioni Srbije održaće konvenciju 29. maja, najavila član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović.

Član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović najavila je danas da će URS 29. maja održati konvenciju na kojoj će predstaviti rezultate rada tog političkog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << saveza godinu dana nakon njegovog formiranja.

Kalanovićeva je na konferenciji za novinare URS-a rekla da je taj savez za godinu dana načinio prvi korak ka decentralizaciji i da je do sada inicijativu da se izmene zakoni kojima se vraća imovina lokalnim samouprava, omogućava da veći deo od poreza na zarade ostane u tim sredinama, kao i direktan izbor gradonačelnika i predsednika opština, podržalo 365.000 građana.

"Pokazaćemo da za nas decentralizacije nije izolovan proces i da je duboko vezana za dalju demokratizaciju društva, jer nije ništa prirodnije nego da građani odučuju o prvom čoveku koji će voditi njihove gradove", rekla je Kalanović.

Kalanović: Sada nije neophodan rebalans budžeta

Koalicione niti pucaju od jeseni

Dinkić: 300.000 potpisa za decentralizaciju

Ona je navela da URS sada ima 30 članica na celoj teritoriji Srbije i izrazila zadovoljstvo što je peticiju tog saveza podržao veliki broj gradonačelnika i predsednika opština, među kojima su i čelni ljudi Novog Pazara, Jagodine, Doljevca, Ade, Bečeja, koji su ujedno članovi i drugih stranaka.

Kalanovićeva je istakla da je decentralizacija proces i neraskidivi deo daljeg puta ka EU pošto se, kako je rekla, zakoni koje je predložila URS nalaze i u evropskoj agendi.

Konvencija URS biće održana u beogradskom Centru "Sava", dodala je ona.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.