Grubješić protiv većih školarina

Izvor: B92, 06.Mar.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić protiv većih školarina

Beograd -- Kandidatkinja URS za gradonačelnika Suzana Grubješić izjavila da "mladi moraju da imaju jednake šanse za školovanje".

U situaciji kada je prošlogodišnja inflacija 4,5 odsto, a ove godine, zbog opšte besparice i niža, tražiti poskupljenje od 10 odsto nije opravdano“, rekla je Grubješić, a prenosi UNS.

Ona je rekla da "razume profesore koji su nezadovoljni uvodjenjem solidarnog poreza", ali da ne misli da je "dobar put da se taj namet prebaci na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ledja već osiromašenih roditelja koji žele da investiraju u znanje i budućnost svoje dece".

"Pravi način bi bio jedinstvo i organizovan, argumentovan odgovor univerzitetske zajednice Vladi da od solidarnog poreza država neće biti bogatija i da treba štedeti na birokratiji, javnim preduzećima i državnoj upravi“, poručila je Grubješić.

"Fakulteti ionako imaju previše načina da od studenata, odnosno njihovih roditelja, uzmu novac, da bi to radili i povećenjem školarina. Zar toliko čekanje na izdavanje diploma, naplaćivanje svega i svačega uključujući i potvrde o diplomiranju nisu dovoljni“, upitala je kandidatkinja za gradonačelnika URS.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grubješićeva protiv većih školarina

Izvor: RTS, 06.Mar.2014

U situaciji kada je prošlogodišnja inflacija 4,5 odsto, tražiti poskupljenje školarina od 10 odsto nije opravdano, poručila kandidatkinja URS-a za gradonačelnika Beograda Suzana Grubješić. Mladi moraju da imaju jednake šanse za školovanje, navela Grubješićeva...Kandidatkinja Ujedinjenih regiona...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.