Dereta za RTV: URS i LDP ne zajedno u Vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2012, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dereta za RTV: URS i LDP ne zajedno u Vladi

BEOGRAD -

"Ulazak URS u novu vladu Srbije značio bi da bi to bila ista vlada koja je bila i do sada, građani ne bi bili zadovoljni tom vladom. URS i LDP nisu konkurenti programski, ali bivanje u toj vladi, dve liste URS i LDP, mislim da isključuju jedna drugu, izjavio je za RTV Miljenko Dereta, član Preokreta.

"Preokret želi da uđe u vladu ako može da donese neke promene, postavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se neki novi uslovi pred LDP, a postavljaju ih oni koji bi želeli da se nastavi politika koja održava socijalni mir, ali vodi Srbiju u propast", istakao je on.

Dereta je na pitanje da li time misli na Socijalističku partiju Srbije odgovorio:

"SPS čine političari koji su pragmatični, ne vidim zašto bi od toga odustajali bez obzira na novu snagu koju su dobili na ovim izborima, oni vode dugoročnu politiku i oni će pristati da vide LDP u vladi".

Na pitanje da li u novoj Vladi LDP može imati dva do tri ministarstva Dereta je odgovorio da Preokret i ideje LDP –a dobijaju legitimitet.

"Ne samo da su ušle u parlament nego su postale i deo vlade i postale su opasnost za politiku koja je očigledno izgubila, koja je izgubila ratove, koja nikuda ne vodi", rekao je on.

Poslanik koalicije "Preokret", čiji je stožer LDP, rekao je da je, kako je istakao dogovor LDP i DS "mnogo čvršći nego što bi to želeli neki drugi koji bi trebalo da učestvuju a posebno oni koji ne učestvuju u vladi".

Prema njegovim rečima, dogovor u "Preokretu" je da se u razgovorima o budućoj vladi ide sa određenim programom i da se od tog programa "uslovno rečeno" ne odstupa.

Dereta je kazao da će "Preokret" insistirati na promenama koje moraju da se sprovedu, "pre svega u ekonomiji i svim drugim oblastima života" i na drugačijem vođenju te politike.

"Nećemo od toga odstupati a ako okolnosti budu drugačije, verovatno ćemo se pre iz toga povući nego što bi u tome učestvovali", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.