DS neće s Dinkićem i Draškovićem

Izvor: RTS, 23.Dec.2011, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS neće s Dinkićem i Draškovićem

Demokratska stranka ne može da pravi predizbornu koaliciju sa URS-om i SPO-om, kaže funkcionerka DS-a Nada Kolundžija. Ujedinjeni regioni Srbije odlučili su da idu samostalno na izbore, a SPO je promenio svoj politički kurs u vezi sa Kosovom, ističe Kolundžija.

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija izjavila je danas da Demokratska stranka ne može da pravi predizbornu koaliciju sa Ujedinjenim regionima Srbije i Srpskim pokretom obnove.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Ujedinjeni regioni Srbije odlučili su da idu samostalno na izbore, a SPO je promenio svoj politički kurs u vezi sa Kosovom, i to su stvari koje se uzimaju u obzir", rekla je Nada Kolundžija novinarima u Skupštini Srbije.

Funkcioner URS-a Vlajko Senić rekao je da će ta stranka na izbore izaći samostalno ili eventualno sa SDPS-om Rasima Ljajića. Aleksandar Jugović iz SPO-a je istakao da su se politike Demokratske stranke i SPO-a razišle i da ne treba čuvati "lažnu koalicionu idilu".

Nada Kolundžija navodi da DS može u predizbornu koaliciju samo sa onima sa kojima se dogovori o osnovnim ciljevima.

"Liga socijaldemokrata Vojvodine i Socijaldemokratska partija Srbije Rasima Ljajića stranke su sa kojima DS deli ideološke vrednosti, zalaže se za iste ciljeve i ima dobru saradnju", navela je Nada Kolundžija.

Funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović rekao je da će SDPS u februaru odlučiti o budućim koalicionim partnerima.

Prema rečima Nade Kolundžije, postoji razlika između predizbornih i postizbornih koalicija.

"Nakon izbora ostaje da se vidi kako se formira vlada i kako da se zajednički ostvare ciljevi o kojima koalicioni partneri imaju potpunu saglasnost", rekla je Kolundžija.

Funcionerka DS-a je naglasila da je važno uveriti građane da će, ukoliko ne izađu na izbore, svoju mogućnost da biraju ostaviti nekom drugom, koji će umesto njih odlučivati o njihovoj sudbini.

Kolundžija je Tanjugu rekla da, ukoliko građani odluče da glas daju Demokratskoj stranci, treba da budu sigurni da će Srbija ići putem kojim je, uz sva zastajkivanja, išla u prethodnih 10 godina, a to je put stvaranja moderne, razvijene, integrisane države u kojoj će svi imati jednaka prava, a sve manjine biti potpuno zaštićene.

Građanima se, međutim, kako je navela, ne može ponuditi magija i nema čarobnog štapića, već im se može predočiti realnost i zato treba da pruže svoj doprinos izlaskom na birališta.

Druga opcija je, kako je navela, da budu nemi posmatrači i ljuti na nekog drugog ko je umesto njih odlučivao.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.