Izvor: B92, 26.Maj.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Iznenađen sam hapšenjem

Kraljevo -- Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić kaže da je "zaista iznenađen" hapšenjem Ratka Mladića i da je to akcija koja je ko zna koliko pripremana.

"Predsednik Srbije verovatno hoće da obraduje naciju da je završio još jedan posao, a SNS će sutra da održi sednicu predsedništva i da izda saopštenje. Ovo nije trenutak za bilo kakve stranačke reakcije, već za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reakciju naroda i države", kazao je Nikolić.

On je izjavio da "povodom hapšenja Mladića ima mnogo pitanja koje treba postaviti".

"Ko je to, ko je tog čoveka juče video, prepoznao, da li je možda Srbija znala sve vreme gde se nalazi Ratko Mladić, šta je to odlučilo da baš danas bude uhapšen?", zapitao je Nikolić.

"Nama predsednik Srbije duguje odgovore na mnoga pitanja, pošto mi nemamo slobodne medije da bismo o tom hapšenju znali onoliko koliko svet zna o ubistvu Osame bin Ladena", rekao je Tomislav Nikolić.

"Mislim da nam duguje predsednik Srbije da ispriča celokupnu priču, pošto se ne radi o običnom čoveku, njega Haški tribunal traži, ali u Srbiji nikada nisu uspeli da nam ga predstave kao zločinca i zlikovca, i velika većina građana Srbije, baš kao i mi, neće znati danas kako da reaguje i kakve će to posledice za budući život u Srbiji da ima", dodao je Nikolić.

Predsednik SNS-a je kazao novinarima prilikom današnjeg boravka u Kraljevu da je o hapšenju Ratka Mladića saznao iz Zagreba.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.