US Open iznenađenje: Krunić izbacila 7. na svetu!

Izvor: Mondo, 28.Avg.2017, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US Open iznenađenje: Krunić izbacila 7. na svetu!

Veliki uspeh naše teniserke u Americi.

Foto: AP/Frank Franklin II

Velika borba i još veći uspeh!

Srpska teniserka Aleksandra Krunić napravila je veliko iznenađenje u Njujorku, jer je u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD pobedila sedmu igračicu sveta, Britanku Džoanu Kontu rezultatom 4:6, 6:3, 6:4.

Krunićeva, 78. teniserka na WTA listi, u drugom koju Ju Es Opena igraće protiv pobednice meča u kojem se sastaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Šveđanka Johana Larson i Ajla Tomljanović iz Hrvatske.

Početak meča koji će Aleks i njeni navijači sigurno pamtiti obeležili su brejkovi, bilo ih je ukupno pet, a jedan više napravila je Konta.

Veliki broj brejk prilika viđen je i u drugom setu, ali za razliku od prvog, samo jedan realizovan. Napravila ga je srpska teniserka u osmom gemu i to je bilo sasvim dovoljno za izjednačenje u setovima.

Teniserke su veliku borbu vodile i u trećem setu, Krunićeva je igrala hrabro i koristila svaku priliku. Na početku seta su i Konta i Krunićeva po jednom oduzele servis protivnici, a srpska teniserka je odlučujući napravila u sedmom gemu.

Ona je tu prednost sačuvala do kraja ne dozvolivši Britanki da je ugrozi.

Nažalost, Jelena Janković nekoliko sati ranije nije uspela da se plasira u 2. kolo, jer je izgubila od Petre Kvitove.
Pogledaj vesti o: US Open,   Tenis

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.