Košmarna noć za Švajcarce na US openu - Posle Vavrinke, ispao i Federer!

Izvor: Sportske.net, 04.Sep.2019, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košmarna noć za Švajcarce na US openu - Posle Vavrinke, ispao i Federer!

Da li je sada Nadalu potpuno otvoren put do titule?

Najtrofejniji teniser današnjice Rodžer Federer eliminisan je noćas u četvrtfinalu US opena.

On je posle velike borbe u pet setova izgubio od Bugarina Grigora Dimitrova sa 3:6, 6:4, 3:6, 6:4 i 6:2.

Meč je trajao tri sata i deset minuta. Delovalo je posle trećeg seta da Švajcarac neće dozvoliti nikakvo iznenađenje, vodio je sa 2:1 u setovima, ali onda je već na startu četvrtog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << seta dozvolio brejk Dimitrovu, koji je tu prednost uspeo da zadrži do kraja seta.

Još gore je Federer započeo peti set, kada je izgubio prva dva svoja servis-gema, Bugarin je poveo sa 4:0 i tu je priča za 38-godišnjeg Švajcarca bila okončana.

Prethodno, ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio Švajcarca Stana Vavrinku u četiri seta, 7:6 (6), 6:3, 3:6 i 6:1.

Medvedev je do druge pobede u isto toliko duela došao posle dva sata i 30 minuta igre.

On će u polufinalu US opena igrati protiv Grigora Dimitrova.

Rus je do pobede nad Vavrinkom došao najviše zahvaljujući agresivnim ritrnima na drugi servis Švajcarca, koji je imao dosta problema u tim situacijama.

Prvi set dobio je posle velike brobe u taj-brejku i spasene jedne set lopte. U drugom je do jedinog brejka došao u četvrtom gemu, posle kog je poveo sa 4:1 i potom sačuvao prednost do kraja tog perioda igre.

Vavrinka je u trećem setu uspeo da odgovori oduzimanjem servisa, a stečena prednost bila mu je dovoljna da smanji zaostatak na 1:2 u setovima, ali u četvrtom setu nije bio ni blizu da oduzme servis rivalu koji je taj period dobio sa 6:1 i tako izborio polufinali meč.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Balkanci su kobni za Federera

Izvor: MozzartSport.com, 04.Sep.2019

Nijedan od dva velika teniska švajcarska asa nije preživeo minulu noć u Njujorku. I Rodžer Federer i Sten Vavrinka su zaustavljeni u četvrtfinalu US opena kada se činilo da nam se sprema polufinale sunarodnika, ali će se u njemu ipak naći jedan Bugarin i jedan Rus. Federera, koji je imao problema...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.