ATP protiv pomeranja muškog finala US opena na ponedeljak

Izvor: Blic, 17.Dec.2012, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP protiv pomeranja muškog finala US opena na ponedeljak

Odluka organizatora US opena da se muško finale 2013. održi u ponedeljak naišla je na neodobravanje čelnika Udruženja teniskih profesionalaca (ATP).

"ATP kao i većina tenisera jasno su stavili do znanja organizatorima US opena da ne podržavaju pomeranje finala na ponedeljak", kaže se u saopštenju ATP.

Navodi se da bi US open "trebalo da se pridržava sličnog rasporeda kao i ostala tri Grend >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << slem turnira, sa polufinalima koji se završavaju u petak, a finalom u nedelju".

Poslednjih pet godina, finala su, uključujući ovogodišnji meč izmedju Britanca Endija Mareja i Srbina Novaka Đokovića, zbog lošeg vremena i kiše, igrana u ponedeljak.

Ipak, ATP pozdravlja povećani nagradni fond poslednjeg Grend slem turnira koji će iduće godine iznositi 29,5 miliona dolara.

Organizatori poslednjeg Grend slem turnira sezone odlučili su u petak da žensko finale US opena 2013. godine bude odigrano u nedelju, a muško u ponedeljak, kako bi imali dan odmora pred meč za titulu.

Portparol Američke teniske asocijacije Kris Vidmajer potvrdio je da ova promena važi samo za 2013. godinu, a da će odluka o turniru 2014. biti doneta naknadno.

Ovim je prekinuta tradicija "super subote", kada su na programu bila oba muška polufinala i žensko finale, dok su muškarci meč za titulu igrali u nedelju.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATP protiv promena na US Openu

Izvor: Sportske.net, 17.Dec.2012

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) saopštilo je danas da se protivi odluci organizatora Ju-Es Opena da se finalni meč u muškoj konkurenciji pomeri sa nedelje na ponedeljak.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.