Izvor: RTS, 23.Jul.2020, 09:44

U vazdušnom napadu u Avganistanu poginulo 14 ljudi

U vazdušnom napadu vladinih snaga u Heratu na zapadu Avganistana poginulo je najmanje 14 ljudi, među kojima ima žena i dece, tvrde očevici.
Na stotine ljudi okupilo se u distriktu Adraskan u Heratu kako bi dočekalo Gulama Nabija, bivšeg borca talibana koji je pušten iz zatvora u okviru razmene zarobljenika.

U tom trenutku počelo je bombardovanje, rekao je Nor Rahmati, očevidac koji je u vazdušnom udaru izgubio tri člana porodice. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Američki izaslanik za mir Zalman Kalizad na Tviteru je osudio upoterebu sile i pozdravio odluku vlade da sprovede istragu.
U napadu je navodno povređen i Nabijev devetogodišnji sin.
Vladini zvaničnici rekli su danas da je pokrenuta istraga o vazdušnom udaru koji se dogodio u sredu, prenosi AP.
 
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U vazdušnom napadu u Avganistanu poginulo 14 ljudi

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2020

KABUL - U vazdušnom napadu vladinih snaga u Heratu na zapadu Avganistana poginulo je najmanje 14 ljudi, među kojima ima žena i dece, tvrde očevici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.