Twitter uvodi strože mere za suzbijanje zloupotreba

Izvor: B92, 28.Jun.2018, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Twitter uvodi strože mere za suzbijanje zloupotreba

Društvena mreža Twitter ubuduće će od novih korisnika tražiti adresu elektronske pošte ili broj telefona, kao dodatnu meru za suzbijanje zloupotrebe.

"To je važna promena za zaštitu ličnosti korisnika", naveli su predstavnici Twittera zaduženi za bezbednost Del Harvi i Džoel Rot.

Mera će stupiti na snagu ove godine i neće ugroziti aktivnosti novih korisnika.

Twitter je pojačao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << borbu protiv programa koji automatski šalju poruke i koriste se za propagandu, posebno političku.

Ta društvena mreža je u maju objavila da je identifikovala više od 9,9 miliona takvih automatskih naloga, koji su potencijalno služili za "spamovanje" drugih korisnika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Twitter uvodi strože mjere za suzbijanje zloupotreba

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2018

Društvena mreža Twitter ubuduće će od novih korisnika tražiti adresu elektronske pošte ili broj telefona, kao dodatnu mjeru za suzbijanje zloupotrebe.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.