Twitter uklonio stotine hiljada naloga s porukama Kini

Izvor: B92, 12.Jun.2020, 08:49

Twitter uklonio stotine hiljada naloga s porukama Kini

Twitter je saopštio da je uklonio stotine hiljada naloga povezanih sa operacijom koju podržava Peking kojom se šire poruke u korist kineske vlade, među kojima su i one o korona virusu.

Prema saopštenju kompanije, suspendovano je 23.750 naloga, kao i 150.000 "naloga za pojačavanje", koji su korišćeni da se pojača sadržaj osnovnih naloga.

Kako se navodi, mreža je bila povezana sa ranijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operacijom koju su prošle godine razbili Twitter, Facebook i Youtube,a preko koje je širen "narativ o političkoj dinamici u Hongkongu koji dovodi u zabludu, prenosi Rojters.

Nova operacija se, prema navodima kompanije, takođe u velikoj meri fokusirala na proteste u Hongkongu, ali je širila i poruke o koronavirusu, kinskom milijarderu u egzilu Guo Venguiju i Tajvanu.

U porukama je hvaljen kineski odgovor na korona virus, ali je pandemija korišćena i za antagonizaciju SAD i aktivista u Hongkongu", navodi seu saopštenju Twitter-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.