Twitter testira novu opciju: Pročitaj pre nego što podeliš

Izvor: ItRešenja.com, 18.Jun.2020, 11:33

Twitter testira novu opciju: Pročitaj pre nego što podeliš

Mnogo je onih koji slepo dele različite priče, a samo na osnovu click-bait (ili share-bait) naslova ili zanimljivih fotografija. Takvi konzumeri obično ne znaju o čemu govori ono što su podelili, a svojim akcijama doprinose širenju senzacija i lažnih vesti.

Twitter planira da ovakvom ponašanju stane na put, budući da nepromišljeno deljenje ugrožava komunikaciju na internetu. Tako je već počeo Android test za opciju koja bi trebalo da spreči deljenje onoga što >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << se nije pročitalo, a u pitanju je funkcija koja korisnike pita da li žele da otvore članak koji pokušavaju da podele.

Sharing an article can spark conversation, so you may want to read it before you Tweet it.

To help promote informed discussion, we're testing a new prompt on Android –– when you Retweet an article that you haven't opened on Twitter, we may ask if you'd like to open it first.

— Twitter Support (@TwitterSupport) June 10, 2020

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.