Twitter još agresivnije uklanja objave: Ne, 5G ne izaziva koronavirus

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 11:51

Twitter još agresivnije uklanja objave: "Ne, 5G ne izaziva koronavirus"

Društvena mreža Twitter sada još agresivnije pregleda objave koje povezuju 5G mrežu sa pandemijom koronavirusa, dodajući im oznaku gde korisnici mogu da "saznaju činjenice o Kovidu-19".

Klikom na ovu oznaku, Twitter će vas odvesti na stranicu na kojoj piše "Ne, 5G ne uzrokuje koronavirus". Tu se nalaze linkovi ka vestima, organizacijama za proveru činjenica i vladinim agencijama koje opovrgavaju teoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zavere, piše Business Insider.

Dodali su i da će u potpunosti ukloniti tvitove samo kada sadrže "poziv na akciju koji potencijalno može da nanese štetu", ali i da "neće preduzimati akcije za svaki tvit koji sadrži nepotpune ili sporne informacije o koronavirusu". Ovo je u skladu sa ažuriranjem pravila koje je kompanija napravila u aprilu.

Ponekad se oznaka koristi i kada nije u pitanju nikakvo eksplicitno povezivanje 5G i koronavirusa, ili poziv na rušenje infrastrukture. Tako je označen i jedan šaljivi tvit u kom piše "Hmmm, danas ću saznati činjenice o povezanosti 5G i korone", a pored toga stoji čiča-gliša koji izlazi iz kuće.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Twitter još agresivnije pregleda objave koje 5G mrežu povezuju sa virusom korona

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2020

Društvena mreža Twitter sada još agresivnije pregleda objave koje povezuju 5G mrežu sa pandemijom virusa korona, dodajući im oznaku gde korisnici mogu da "saznaju činjenice o Covidu-19"...Klikom na ovu oznaku, Twitter će vas odvesti na stranicu na kojoj piše "Ne, 5G ne uzrokuje virus korona"....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.