Srbija se pridružila SAD u obeležavanju Dana M. L. Kinga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2021, 21:52

Srbija se pridružila SAD u obeležavanju Dana M. L. Kinga

Srbija se pridružila Americi u obeležavanju Dana Martina Lutera Kinga, a tim povodom na Tviteru se oglasio ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

"Na ovaj dan sećamo se o odajemo počast nasleđu dr Martina Lutera Kinga, koje traje u našim srcima, umu i duši jer su njegove reči, vrednosti i njegov san večni i univerzalni za celo čovečanstvo", napisao je Đurić u objavi.

On je objavio i citat Martina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Lutera Kinga: "Tama ne može da istera tamu; to može samo svetlost. Mržnja ne može da isterati mržnju; to može samo ljubav".

U SAD se danas obeležava Dan Martina Lutera Kinga, baptističog sveštenika koji je bio jedan od najpoznatijih boraca za građanska prava i dobitnik Nobelove nagrade za mir 1964. godine.

U borbi za ravnopravnost Afroamerikanaca u SAD koristio je metode nenasilja i građanske neposlušnosti.

Ubijen je 4. aprila 1968. u Memfisu, pred početak promocije „Kampanje siromašnih“, koju je pokrenuo početkom te godine.

Smatra se jednim od najboljih govornika u istoriji SAD

Njegovi govori i propovedi poput „Volite svoje neprijatelje“ i „Imam san“, danas su baština ne samo Amerikanaca već i celog čovečanstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đurić: Srbija se pridružila Americi u obeležavanju dana Martina Lutera Kinga (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021

Martin Luter King bio je jedan od najpoznatijih boraca za građanska prava...Srbija se pridružila Americi u obeležavanju Dana Martina Lutera Kinga, a tim povodom na Tviteru se oglasio ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić...- Na ovaj dan sećamo se i odajemo počast nasleđu dr Martina Lutera Kinga,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.