Izvor: RTS, 19.Maj.2021, 14:32

Salji Beriša na američkoj "crnoj listi"

Bivšem albanskom predsedniku Saljiju Beriši i članovima njegove porodice zabranjen je ulazak u SAD, napisao je na Tviteru američki državni sekretar Entoni Elinken.
"Korupcija bivšeg predsednika Albanije Saljija Beriše podrila je demokratiju u Albaniji", napisao je Blinken, navodeći da je Beriši i članovima njegove porodice zbog toga zabranjen ulazak u SAD.

Stejt department je objasnio da je Beriša bio umešan u zloupotrebe javnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fondova i da je koristio moć kako bi stekao korist za sebe, članove porodice i političke saradnike.
Njegova retorika pokazuje da želi da zaštiti sebe, članove porodice i političke saveznike na štetu nezavisnih istraga i borbe protiv korupcije.
Osim Saljija Beriše, ovim aktom, ulazak u SAD zabranjen je njegovoj supruzi Ljiri Beriša, sinu Škeljzenu i ćerki Argiti Beriši Maltezi.
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivšem predsjedniku Albanije zabranjen ulazak u SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2021

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Entoni Blinken proglasio je danas bivšeg albanskog predsjednika Saljija Berišu i članove njegove porodice nepodobnim za ulazak u SAD zbog, kako je naveo, korupcije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.