SAMOUBILAČKI NAPAD U AVGANISTANU: Stradalo 6 osoba, 21 povređena

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2017, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAMOUBILAČKI NAPAD U AVGANISTANU: Stradalo 6 osoba, 21 povređena

U eksploziji automobila bombe uništena su tri vojna vozila

U samoubilačkom napadu na avganistanske vojnike u provinciji Helmand poginulo je šest osoba i više od 10 je povređeno, saopštile su lokalne vlasti Avganistana.

Napad se dogodio u glavnom gradu Helmanda, Laškar Gahu, dok su vojnici čekali u redu ispred jedne banke, navela je policija.

Guverner te provincije rekao je da je šest osoba stradalo dok je 21 povređena. Prema policijskim izvorima povređeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je više od deset osoba.

Taliban suicide bomber kills 6 in Afghanistan's Helmand https://t.co/zmexPHrRPS pic.twitter.com/cDeuEE8TQy

— NDTV (@ndtv) February 11, 2017

.

Talibanski pobunjenici su u avgustu 2015. pokrenuli ofanzivu u Helmandu u praktično su opkolili glavni grad te provincije, sa oko 200.000 stanovnika.

Deset od 14 oblasti Helmanda je u rukama talibanskih pobunjenika.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.