Rama pozdravio odluku o vojsci Kosova

Izvor: RTS, 18.Okt.2018, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama pozdravio odluku o "vojsci Kosova"

Albanski premijer Edi Rama izrazio je putem Tvitera podršku odluci kosovske skupštine o usvajanju vladinih predloga zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u vojsku.
Na svom zvaničnom nalogu na Tviteru, Edi Rama je napisao: "Slava mučenicima Kosova i blagoslovena bila novorođena vojska Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovo".

Uz ovu poruku je objavio fotografiju pripadnika bivše UČK i fotografiju pripadnika KBS-a, jednu do druge. 
Kosovska skupština usvojila je u prvom čitanju sva tri vladina predloga zakona o transformaciji KBS-a u vojsku, a premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj je nakon toga izjavio da je ovo jedan od najvažnijih i odlučujućih dana za "zemlju i konsolidaciju države Kosovo na putu ka NATO-u". 
Protiv usvajanja kategorički su bili poslanici Srpske liste, koji su napustili današnje zasedanje, što su sledili i pripadnici drugih manjinskih zajednica na Kosovu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rama: Slava mučenicima, UČK - vojska Kosova

Izvor: B92, 18.Okt.2018

Tirana -- Albanski premijer Edi Rama izrazio je, putem Tvitera, podršku odluci kosovske skupštine o usvajanju vladinih predloga zakona o transformaciji KBS u vojsku...Na svom zvaničnom nalogu na toj društvenoj mreži, Rama je napisao: "Slava mučenicima Kosova i blagoslovena bila novorođena vojska...

Nastavak na B92...

Zakoni o tzv. Vojsci Kosova brzo, Simić - uputićemo žalbu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2018, 12:30

Procedura usvajanja zakona o transformaciji KBS u takozvanu Vojsku Kosova predviđa da predlozi tri zakona, koje je u načelu usvojila kosovska skupština, u sledećem koraku prođu skupštinske odbore, idu zatim na usvajanje u "drugom čitanju", što bi, po nekim najavama, moglo da se desi 28. novembra...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.